Aanmelden

Sophie van Uijen

Psycholoog en onderzoeker

Over Sophie

Ik ben Sophie van Uijen en werk als psycholoog in opleiding tot GZ-psycholoog (PioG) bij polikliniek Mindway. Inmiddels heb ik ongeveer een jaar ervaring met online behandelingen. Dit bevalt mij goed!

Het online behandelplatform bevat wetenschappelijk bewezen effectieve behandelmethoden waarin cliënten begeleid worden bij het zelfstandig aan de slag gaan met de oefeningen van (onder andere) de Cognitieve gedragstherapie. Blended behandeling, waarbij sessies zowel online als face-to-face plaatsvinden, biedt zo een effectieve en geprotocolleerde, maar toch op maat gemaakte behandeling. In behandelingen werk ik samen met cliënten aan het verminderen van angst- en spanningsklachten, paniek, piekeren en vermijding; verbeteren van de stemming; dag structuur en negatief zelfbeeld; en aan het uitbreiden van dagelijkse activiteiten, zoals sociale activiteiten en werk.

De kennis die ik opdoe tijdens mijn werk als onderzoeker laat ik zoveel mogelijk terugkomen in mijn behandelingen door te werken volgens de laatste inzichten.